Fillers?

Fillers består av hylauronsyra, som är en fuktbindande sockermolekyl som förekommer naturligt i våra kroppar. Det är hylauronsyran och kollagen som upprätthåller hudens lager samt struktur. Det merverkar till att ge huden volym och fukt. Med åldern minskar den egna hylauronsyran och huden blir skörare, slappare och mindre elastisk. Med hjälp av fillers kan vi igen återskap det vi förloratFörlust av både fettvolym och benstruktur börjar redan vid 25 års ålder och pågår sedan ständigt. utöver ålder påverkar hormoner, solexponering och även rökning.


Vid en fillersbehandling får man inte :
*Ha aktiv infetkion i kroppen, feber eller ha allmän sjukdomskänsla.
* Ha en finne/acne över injektionsområdet.
*Ha pågående herpes infektion i kroppen eller vid injektionsområdet.
*Vara gravid eller ammande. 
* Inta blodförtunnande läkemedel 3 dagar innan behandling (rådgör med din ordinerade läkare).
*Försök undvik treo, ipren, acetylsalisalsyra dagen innan och samma dag som behandligen.

* massera området efter injicering - risk för förflyttnning av ämnet till andra muskelgrupper.

* träna första dygnet efter behandling
* bada bastu
* sminka behsndlat område första dygnet


På NorbergsEstetik används olika fillersmärken samt olika produkter beroende på vilket område som ska behandlas. Allt för att du som kund ska uppnå bästa resultat.


Radiesse ®

Radiesse är en injicerbar tvåkomponentsfiller, som förutom att omedelbart återställa ansiktets naturliga volym även avlägsnar hudens ålderstecken genom att stimulera produktionen av kroppens naturliga kollagen.

Den tillför alltså inte bara volym vid injektionstillfället, utan med tiden stimulerar Radiesse också produktionen av kroppens naturliga kollagen, och för många patienter kvarstår resultatet i upp till ett år eller längre.

Behandlingen ger den volym och det lyft som är nödvändigt för att reducera ålderstecken, tack vare de kalciumbaserade mikrosfärer och den gel som produkten består av. Med tiden kommer både gelen och mikrosfärerna att brytas ner helt i kroppens ämnesomsättningsprocess. De frigjorda kalcium- och fosfatjonerna är identiska med kroppens egna mineraler.

Förutom en omedelbar volymgivande effekt stimulerar CaHA-mikrosfärerna (Calcium Hydroxylapatite) i Radiesse hudens naturliga kollagensyntes. Tack vare den kollageninducerande effekten återfår huden sin ungdomliga densitet och elasticitet.

Radiesse Erbjuder


Omedelbar korrigering av moderata till svåra rynkor


Omedelbara lyft- och kontureringseffekter


Stimulerar produktionen av hudens naturliga kollagen


Långverkande förbättring av hudens kvalitet


Ett mjukt och naturligt resultat


Resultat som varar ett år eller längre för många patienter


En enkel och bekväm behandling

Toxin?

Ordet botox har i dagligt tal blivit ett begrepp som förknippas med en behandling för att ta bort rynkor. Vilket är en del av dess funktion.

Begreppet botox är egentligen ett produktnamn för produkten som tillverkas av läkemedelsföretaget Allergan. Det finns dock även andra läkemedel med liknande egenskaper och användningsområden. Därav övergripande namnet toxin. Då märket botox ofta används i medicinskt syfteom inte i estetiskt. Alla medicinska toxiner har även ett estetiskt toxin.

De olika botox-preparaten används för reducering av vissa typer av rynkor men långt ifrån alla. De används dessutom framgångsrikt för behandling av ett stort antal andra tillstånd av medicinsk karaktär.


På Norbergs estetik kan du komma och få behandling med botox för
Reducering av rynkor, reducera tandkötts leende, reducera tandgnissling, reducera svättning och mycket met. (var god se olika behandlings områden under priser).


Vid en toxin behandling får man inte :
*Ha aktiv infetkion i kroppen, feber eller ha allmän sjukdomskänsla.
* Ha en finne/acne över injektionsområdet.
*Ha pågående herpes infektion i kroppen eller vid injektionsområdet.
*Vara gravid eller ammande. 
* Inta blodförtunnande läkemedel 3 dagar innan behandling (rådgör med din ordinerade läkare).
*Försök undvik treo, ipren, acetylsalisalsyra dagen innan och samma dag som behandligen.
* massera området efter injicering - risk för förflyttnning av ämnet till andra muskelgrupper.

* träna första dygnet efter behandling
* bada bastu
* sminka behsndlat område första dygnet


Skinbooster / microtoxin

Microtoxin : blandar en låg dos toxin med fuktfillers i en särskild behållare. På ovansidan av behållaren finns flera små och tunna 24k guldnålar och med hjälp av dem ”stämplas” huden och blandningen kommer ner i dermis. Finns ingen anledning att vara nervös för behandlingen, nålarna de är så tunna och små så de gör inte ont, toxinblandningen har så låg koncentration så det påverkar inte din mimik överhuvudtaget.

Detta skapar en jämn hudton, fantastisk lyster, slätar ut fina linjer, minskar porer och även talgproduktionen.


Efter behandlingen får du en lugnande kräm från iS Clinical som hjälper till med återställa hudens barriär samt ger en behaglig känsla.

Du lämnar kliniken med skimrande, fräsch och återfuktad hud!


Skinbooster: En fuktfiller läggs med små kvaddlar under huden ( i dermis). en tunn nål används.  2ml per behandling rekommenderas.. 20 stick placeras
per ansiktshalva . 

Sklerosering

Vid microsklerosering behandlar vi ådernät på benen genom att injicera ett läkemedel som heter Aethoxysklerol med en väldigt tunn nål i blodkärlet.
Den injicerade lösningen gör så att kärlet klistras ihop och skrumpnar. Resterna av blodkärlet bryts sedan ned av kroppen. Behandlingen känns som små stick och ibland kan det vara något ömt eller spänna efter behandlingen.


Har du rikligt med ådernät behöver behandlingen oftast upprepas 1-3 gånger med minst 3 veckors mellanrum. Efter behandlingen kan det uppstå ett blåmärke som sedan bleknar efter 4-6 veckor.

Under Minst en Vecka Efter Behandling Bör Du Undvika:


Träning

Bastubad

Solning